Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajat saavat valtionavustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen muilla lämmitysjärjestelmillä. Ewarco hybridilämmitysjärjestelmä on täyteen tukisummaan oikeuttava lämmitysjärjestelmä.

Avustusta öljylämmityksen vaihtoon niin kauan kuin määrärahaa riittää

Avustusta voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää, mutta tällä hetkellä kysyntä avustukselle on hyvin suurta. Avustus on saatavilla syksyyn 2022 tai kunnes määrärahoja riittää. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, ettei tukea öljylämmityksen vaihtoon tule riittämään enää syksyyn 2022 asti, ellei uusia määrärahoja myönnetä.

On arvioitu, että tukea öljylämmityksen vaihtoon riittää ainoastaan noin 7 000 – 8 000 kotitaloudelle, joten kannattaa varmistaa, että kotitaloutesi on yksi tukea saavista.

Millaiseen kohteeseen tukea öljylämmityksen vaihtoon voi saada?

Tukea myönnetään yksityishenkilöille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientaloksi katsotaan omakotitalo tai paritalo.

Tukea öljylämmityksen vaihtoon voi saada, jos pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Tukea ei siis voi saada esimerkiksi vapaa-ajan asunnoille.

Tukea koko maahan myöntävän Pirkanmaan ELY-keskuksen mukaan suurin osa hakijoista on saanut myönteisen päätöksen.

Millainen lämmitysjärjestelmä öljylämmityksen tilalle?

Täysimääräisen 4 000 euron avustuksen saa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun. Ewarcon hybridilämmitysjärjestelmä luetaan tähän joukkoon, joten vaihtamalla öljylämmityksen Ewarcoon saat ilmaisen 4 000 euron tuen.

Muihin lämmitysjärjestelmiin siirtyessä tukea saa 2 500 euroa, mutta fossiilisia polttoaineita käyttäviin lämmitysjärjestelmiin tukea ei saa laisinkaan.

Miten haen tukea öljylämmityksen vaihtoon?

Avustus öljylämmityksen vaihtoon myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella ja se maksetaan, kun hanke on valmistunut. Avustusta haetaan Aluehallintoviraston asiointipalvelussa.

Tukea kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista, jotta varmistat tuen saannin ja saat rahat tilillesi mahdollisimman nopeasti.

Hankkeen on oltava valmis ja maksatushakemuksen on oltava tehtynä viimeistään 18.11.2022.

Mitä vaihtaa öljylämmityksen tilalle?

Vaihtamalla öljylämmityksen Ewarcoon, saat avustuksen täysimääräisesti sekä saat kotiisi ekologisen, energiatehokkaan ja taloudellisen hybidilämmitysjärjestelmän. Kotimaista patentoitua teknologiaa käyttävä innovaatio yhdistää maalämmön, lämmön talteenoton, aurinkoenergian ja ilmastoinnin hyödyt yhdeksi asennusvalmiiksi kokonaisuudeksi.

Ewarcon hybridilämmitys tarjoaa uudenlaisen tavan kiinteistön lämmitykseen, viilennykseen ja kuuman käyttöveden vaatiman energian tuottamiseen. Suomessa kehitetty teknologia mahdollistaa jopa maalämpöä paremman hyötysuhteen ja erittäin alhaiset käyttökustannukset. Laitteisto voidaan asentaa sekä uudisrakennuksiin että saneerauskohteisiin.

Ratkaisuperustuu yhdistettyyn lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteistoon, joka hyödyntää tehokkaasti kaiken liikenevän energian. Näin lisälämpöä tarvitaan vain paukkupakkasilla ja ostoenergian tarve alenee huomattavasti. Järjestelmän tehokkuutta voidaan lisätä entisestään esimerkiksi maalämpöboosterilla ja aurinkokeräimillä.

Ewarco auttaa avustusten kanssa

Autamme myös avustusten kanssa, mikäli olet kiinnostunut vaihtamaan öljylämmityksen Ewarco-hybridilämmitysjärjestelmään.

Huomioithan, että mikäli et hae tukea öljylämmityksen vaihtoon, voit olla oikeutettu myös kotitalousvähennykseen, jota voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 500 euroa. Myös ARA myöntää tukea energiatehokkuuden parantamiseen enintään 6 000 euroa (enintään 50 % hyväksytyistä kustannuksista).

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja pyydä tarjous

Asiantuntijamme auttavat sinua myös öljylämmityksen vaihtamiseen liittyvien tukien ja avustusten kanssa, jotta sinun osuustesi lämmitysjärjestelmän vaihtamisesta olisi mahdollisimman helppo.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme – laskemme sinulle tarjouksen energiatehokkaasta, ekologisesta ja taloudellista hybridilämmitysjärjestelmästä!