Skip to content

Ewarco-hybridi­­järjestel­­mä

Tehokasta energian säästöä ympäristöä kunnioittaen

Kotimainen hybridilämmitysjärjestelmä integroi maalämmön, poistoilman lämmön talteenoton, aurinkoenergian ja ilmastoinnin yhteen asennusvalmiiseen järjestelmään. Ainutlaatuinen yhdistelmä eri teknologioita tarjoaa jopa perinteistä maalämpöä paremman hyötysuhteen, joka säästää energiaa ja pienentää käyttökustannuksia. Suomessa suunniteltu ja valmistettu Ewarco on ratkaissut perinteisten lämmitys- ja ilmastointijärjestelmien yleisimpiä ongelmia.

Ewarco Hybrid

Ewarco Hybrid on innovatiivinen hybridilämmitysjärjestelmä, joka hyödyntää useamman eri lämmitysmuodon parhaita puolia. Ewarco Hybrid lämmittää energiatehokkaasti talon ja käyttöveden. Lämmityksen lisäksi Ewarco sisältää tehokkaan ilmanvaihtokoneen ja lämmöntalteenottojärjestelmän. Ewarco Hybrid on kytkettävissä erilliseen energiavaraajaan tai vaihtoehtoisesti integroidulla 250 l varaajalla. Passiivinen maalämpö tarjoaa lisäenergiaa kompressorille, lisäten energiaa varaajaan ja ilmanvaihtoon. Järjestelmä on loistava ratkaisu niin uudistaloon lämmitysjärjestelmäksi kuin saneerauskohteeseenkin öljy- tai sähkölämmityksen korvaajaksi.

  • ilmanvaihto, suodatettu tuloilma
  • LTO – lämmöntalteenotto poistoilmasta (tehokas vastavirtakenno)
  • poistoilmalämpöpumppu (lämmitys ja käyttövesi)
  • passiivinen maalämpö (maakeruupiiri)
  • integroitu viilennys vakiona
  • ilmanpainotus: automaattinen ali- ja ylipaineistus
  • ylimääräisen kosteuden poisto
  • hyödynnä energiatuki ja kotitalousvähennykset

Hyödyt

Puhdas sisäilma

Ewarco on taloudellinen lämmitysjärjestelmä, joka parantaa lisäksi ilmanvaihtoa ja pitää ilmanlaadun puhtaampana. Järjestelmä ei tuota vedon tunnetta eikä jäädy kovillakaan pakkasilla, joten ilmanvaihto voidaan pitää käynnissä säällä kuin säällä.

Ei vedon tunnetta

Ewarco-järjestelmästä ei aiheudu vedon tunnetta, sillä järjestelmä ei hyödynnä erillistä vastusta tai muuta lisälämmitystä.

Erinomainen hyötysuhde

Ewarcon kompressori mahdollistaa ilmaisten energiamuotojen monipuolisen hyödyntämisen. Näin hyötysuhde pysyy mahdollisimman hyvänä ja olosuhteet optimaalisina.

Helppo ja nopea käyttöönotto

Ewarco on suunniteltu joka kodin lämmitysjärjestelmäksi. Se on helppo ottaa käyttöön ja vaivaton käyttää. Helppokäyttöisyyden taustalla on kuitenkin vuosikymmenten insinööriosaamisen tulos – edistyksellinen automatiikka, jonka avulla saat käyttöösi monta energianlähdettä kerralla.

Valmiina suoraan tehtaalta

Kaikki Ewarco-järjestelmät valmistetaan Laitilassa ja toimitetaan asiakkaille suoraan tehtaalta. Jokaisen toimittamamme laitteen toimivuus on testattu etukäteen huolellisesti.

Kompakti konekoko

Kompaktin kokonsa vuoksi Ewarco-järjestelmä mahtuu loistavasti vaikkapa kodinhoitohuoneeseen.

LTO-yksikön sulatus kompressorin jälkilämmöllä

Ewarco mahdollistaa sen, että lämmöntalteenottoyksikön sulattamiseen ei tarvitse varata erillistä energiaa. Passiivisen maalämmön ansiosta yksikkö ei pääse jäätymään. Patterin sulatus hoituu kuumakaasulla.

Passiivinen maalämpö hyötykäyttöön

Passiivinen maalämpö on maahan varastoitunutta aurinkolämpöä ja geotermistä lämpöä. Se saadaan hyötykäyttöön keruupiirillä ja kiertovesipumpulla. Passiivinen maalämpö on täysin huoltovapaa, sillä siihen ei sisälly kalliita vikaantuvia komponentteja. Tarvitset vain helppohuoltoisen kiertovesipumpun sekä keruupiirin, jonka asentaminen on edullista. Jos passiivista maalämpöä tarvitsee tehostaa ja muuttaa se aktiiviseksi, tarvitaan tueksi Ewarcon boosteri.

Ewarco Hybrid on varusteltu valmiiksi passiivisella maalämpöjärjestelmällä. Verrattuna vaikkapa maalämpöön, maakeruupiiriä hyödyntävä lämmitysratkaisu poistaa tarpeen kalliille porakaivolle.

Lämmitys ja ilmastointi samassa

Ewarcossa on integroituna tehokas ilmastointikone, lämmönvaihdin, lämmöntalteenotto ja viilennys, joten erillistä ilmanvaihtokonetta ei tarvita. Kun valitset Ewarcon hybridiratkaisun, vältyt mittavilta alkuinvestoinneilta ja kalliilta laiteyhdistelmiltä.

Turvaa ja tehoa työmaatoimintoihin

Ewarco Hybrid on valmiiksi koottu ja myös testattu tehtaalla, mikä tekee siitä turvallisen ja nopean ottaa käyttöön jo rakennusvaiheessa. Näin vältytään erilaisten laitteiden yhdistämiseltä työmaalla ja säästetään aikaa ja rahaa.

Tasapainotettu ilmanvaihto

Säädetty, tasapainoinen ilmanvaihto mahdollistaa optimaaliset sisäolosuhteet. Kun ilmanpaineet on mitoitettu ja säädetty asunnon koon mukaan, pysyy ilma mahdollisimman raikkaana ja puhtaana, eikä esimerkiksi takkaa käytettäessä savua pääse sisätiloihin.

Ylimääräisen kosteuden poisto

Ewarco Hybridiin integroitu ylimääräisen kosteuden poisto auttaa optimoimaan olosuhteita erityisesti kesän hellekeleillä, jolloin ilmankosteus on huipussaan.

Soveltuu uudis- ja saneerauskohteisiin

Ewarco toimii loistavasti niin uudis- kuin saneerauskohteissakin. Järjestelmä on kytkettävissä olemassa olevaan energiavaraajaan.

Ewarco hybrid

Mitat

Leveys / mm

600

Syvyys / mm

600

Korkeus ilman varaajaa / mm

1050

Korkeus integroidun varaajan kanssa / mm

2200

Paino ilman varaajaa / kg

80

Paino integroidun varaajan kanssa / kg

-

Ilmanvaihto

Kanavalähdöt / mm

160

Max. Ilmamäärä L/s (100 Pa)

100

Puhallinnopeudet

1-10

Puhaltimet

EC

LTO

Vastavirta

Takkakytkin

Kyllä

Puhaltimien (2 kpl) sähköteho / W

119

Ominaissähköteho SFP

Alle 1.0

Lämpöpumppu

Kompressori, Danfoss / W

550

Lämpöpumppu

Kyllä

Veden lämmitysominaisuus

Kyllä

Viilennys

Kyllä

Tuloilman säätö

Kyllä

Höyrystimen sulatus

Kuumakaasu

Max. veden lämpötila / C

80

Sulake / A

10

Kylmäaine

R134a

Muut ominaisuudet

Aurinkolämmitys

Sop. mukaan

Lämpöpumppu

Kyllä

Passiivinen maalämpö / viilennys

Sop. mukaan

Keskuspölynimuri

Sop. mukaan

Varaaja

Sop. mukaan

Lämpökerroin*

3 - 12

SPF-luku**

4

SFP-luku****

> 1

Vuosihyötysuhde*** / %

yli 90 %

Ewarco-hybridilämmitysjärjestelmä mahdollisine lisävarusteluineen räätälöidään aina asuintalon koon ja energiantarpeen perusteella. Ammattilaisemme auttavat sinua löytämään asuintaloosi parhaiten sopivan kokonaisuuden. Ewarcon joustavuus mahdollistaa yksilölliset ratkaisut, joilla varmistetaan optimaalinen suorituskyky ja energiatehokkuus juuri sinun tarpeisiisi.

Lisätietoa varusteluista

Integroitu varaaja

Ewarco on saatavissa isolla 250 l integroidulla varaajalla. Energiavaraajalla pystytään lämmittämään kodin vesikiertoisen lattialämmityksen lisäksi käyttövesi. Järjestelmä on yksi kompakti kone, jolloin ei tarvita erillisiä kytkentöjä. Tämä nopeuttaa ja helpottaa asennustyötä työmaalla.

Erillisvaraaja 200 l, 300 l, 500 l

Erillisen energiavaraajan tehokkaan lämmön varastointi- ja purkaustekniikan ansiosta varaajasta saatu energia voidaan hyödyntää kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen. Energiavaraajat sopivat hyvin omakotitaloihin, myös suurempiin kohteisiin, sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Energiavaraaja vähentää lämpöpumpun käynnistyskertoja, pidentäen näin pumpun käyttöikää. Varaaja varmistaa optimaalisen virtauksen lämmitysjärjestelmässä. Ewarco tarjoaa eri kokoisia varaajia, joista voit valita sopivan koon talon ja käytettävissä olevan tilan perusteella.

Boosteri

Tehosta Ewarcon passiivisella maalämmöllä toteutettua lämmitystä boosterilla. Ewarco-boosteri on pienikokoinen maapiiriin ja varaajaan kytkettävä maalämpöpumppu. Boosterin tehtävänä on tuottaa patteri- ja lattialämmitykseen tarvittava lisäenergia kaikkein kovimmilla pakkasilla. Boosteri on loistava lisävaruste yli 150 m2 kokoisiin koteihin.

Kun ulkoilman lämpötila laskee asetusarvoon, käynnistyy boosteri automaattisesti. Vastaavasti boosteri sammuu, kun varaajan lämpötila on noussut tai ulkoilma lämpenee asetusarvoon. Boosteri ottaa lämmön samasta maapiiristä kuin maalämpöpatterikin ja toimii samalla maapiirin kiertovesipumpulla.

Air

Ewarco Hybrid Air on tuloilmaa hyödyntävä lämmitysvarustelu. Reaaliaikaisesti säätyvällä, tuloilmaa käyttävällä lämmitysjärjestelmällä lämmität koko asunnon, mutta se sopii erinomaisesti myös lattia- tai patterilämmityksen tueksi.

Aurinkokeräin (pieni, keskikokoinen, iso)

Ewarcoon yhdistettävällä aurinkokeräimellä esilämmitetään Ewarco-hybridilämmityslaitteelle tulevaa raitisilmaa sekä varastoidaan aurinkoenergiaa maahan. Keräin vangitsee tehokkaasti hajasäteilyn, joten se toimii myös pilvisillä ilmoilla. Aurinkokeräin on täysin huoltovapaa ja sillä saavutetaan suuret säästöt lämmityskustannuksissa. Aurinkokeräin asennetaan tyypillisesti talon ulkoseinään.

Koe tulevaisuuden lämmitysjärjestelmä

Palvelut

Rahoituspalvelumme sekä huolto- ja ylläpitosopimuksemme auttavat Ewarcon hankkimisessa ja tuovat turvaa ja varmuutta arkeen.

Hybridilämmitys

Tutustu suomalaisiin oloihin loistavasti sopivaan, energiatehokkaaseen ja taloudelliseen hybridilämmitykseen.

Referenssit

Lue asiakkaidemme ja yhteistyökumppaniemme kokemuksia toiminnastamme ja Ewarco-järjestelmästä.